Izvor: JUGpress.com, 19.Apr.2019, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti u Nišu: Nećemo učestvovati na izborima dok se ne obezbede fer i demokratski izbori

NIŠ

Po 15. put na Trgu kralja Milana večeras su se  okupili  Nišlijke i Nišlije , kako je kazao večerašnji govornik Miodrag  Stanković, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke  na  „ trgu na kome ćemo osvojiti slobodu, uskoro slaviti odlazak najnesposobnije vlasti u istoriji našeg grada i zemlje“.

Miodrag Stanković je rekao da su svi ovde došli bez prisile „ za razliku od onih ucenjenih koji su morali da idu za Beograd da bi podržali ove koji vladaju >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << uz pomoć laži, lažnog patriotizma, lažnih ekonomskih uspeha …“

Stanković je reko da je danas osvanuo izveštaj o medijskim slobodama po kome je Srbija pala za 14 mesta i izjednačila se sa Gambijom, Tanzanijom i sličnim zemljama. „ Zar je to budućnost Srbije „ pitao je okupljeno građanstvo.

„ Na njihovim medijima se govori o navodnom nasilju opozicije, a u stvari oni su ti koji sprovode nasilje. To smo videli prošlog petka kada su se zaključali u Skupštini grada“.

On je javno upitao da li je normalno da vlast štrajkuje glađu protiv opozicije.

„Nisu podneli ostavke. Kažu da su jaki. Pa ako se toliko jaki koliko lažete, hajde prihvatite naše zahteve“ rekao je Miodrag Stanković.

Zahtevi  su – formiranje zajedničkre komisije za organizovanje fer i poštenih izbora; Izbor novog tehničkog i uređivačkog kolegijuma informativnog pprograma RTS i RTV koje bi činile nestranačke ličnosti, ljudi od ugleda;

„ Sprečićemo ih da vrše nasilje , da ucenjuju i ponižavaju ljude, pobedićemo vas na prvim fer i poštenim izborima“ Pravo i pravda uvek pobeđuje“, rekao je Stanković

Nišlijama se obratio i Jovan Tamburić, predsednik Sindikata penzionisanih vojnih lica.

Jovan Tamburić je rekao je da Ustavni sud Srbije još uvek ne sme da ocenjuje ustavnost zakona o smanjenju penzija. „Sada kad treba da vrate oštećenim penzionerima oteto, on nam šalje licemerno pismo zahvaljivanja i jaše Ustavni sud“ kaže Tamburić. .

Rekao je da su obećavali da neće smanjivati penzije ali su prikriveno obustavili redovno usklađivanje penzija sa sa rasstom inflacije i BDP. Rekao je da je od 2012 do 2108. godine oteto 5 do 56 milijardi evra,

„Nema pravde za građane u Srbiji bez promene nakaradnog sistema“.

tamburuć je reekao je da Aleksandra Vučića svetski licemeri podržavaju u nameri da lažnu državu Kosovo prizna nakon što se iscenira sukob na severu Kosova, kada će Srbija biti primorana da prizna nezavisnost Kosova.

„Pozdravljam odluku slobodne i nezavisne opozicije   da ne učestvuje u izborima dok se ne stvore uslovi da oni budu slobodni i demoktratski.  Izbori se dobijaju na lokalu borbom za hrabrost i pamet svakog birača. Opozicija mora da se oslobodi likova koji su stvorili uslove za ovo zlo koje vlada Srbijom“.

 Dodao je da se „manipulatori pitaju ko će doći na vlast“ a potom i odgovio „da ko god da dođe ne može biti nesposobniji, bahatiji i veći lopov od ovih“.

Tamburić je završio obraćanje Nišlijama rečima da „ nama ne treba ničija glava, borimo se za elementarnu slobodu, promenu sistema i budućnost naše dece“.

Kao i obićno protesni skup je završen šetnjom, ovoga puta do Gradske kiuće.

Sledeći skup je zakazan nakon praznika.

Virus-free. www.avast.com

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.