Proglašena zbirna izborna lista

Izvor: Blic, 06.Mar.2014, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proglašena zbirna izborna lista

Republička izborna komisija proglasila je Zbirnu izbornu listu za vanredne republičke izbore 16. marta, na kojoj se nalazi 19 stranaka i koalicija, od kojih sedam manjinskih, sa ukupno 3.020 kandidata od kojih je 1.087 žena.

Komisija je donela i rešenje o obrazovanju biračkih odbora, rešenje o utvrđivanju broja glasačkih listića (6.767.324 plus obavezna rezerva od 33.837 listića) i njihovom izgledu i rešenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o obrazovanju radnih tela i određivanju koordinatora za Kosovo i Metohiju.

Na sednici je saopšteno da Lista Nijedan od ponuđenih odgovora ne učestvuje na izborima, na osnovu odluke Ustavnog suda.

Osim toga, na Kosovu je, kako je utvrđeno, detektovano više od 2.000 duplo upisanih birača o čemu je obavešteno Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

RIK proglasio zbirnu izbornu listu

Izvor: RTS, 06.Mar.2014

Na zbirnoj izbornoj listi 16. marta naći će se 19 stranaka i koalicija, odlučeno na sednici RIK-a. Sedam lista su manjinske, a od ukupno 3.020 kandidata za poslanika 1.087 ili 36 odsto čine žene...Republička izborna komisija proglasila je sinoć zbirnu izbornu listu za parlamentarne izbore zakazane...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.