Prljava izborna kampanja u Rumuniji

Izvor: RTS, 14.Okt.2014, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prljava izborna kampanja u Rumuniji

Trajan Basesku kaže da je premijer Viktor Ponta bio oficir Spoljne obaveštajne službe od 1997. do 2001. a poziva ga da to i prizna.

Predsednik Rumunije Trajan Basesku već duže vreme upozorava da je jedan od predsedničkih kandidata bio prikriveni oficir tajne službe i da taj koji to o sebi zna, ima obavezu i da prizna, prenosi Beta.

U Rumuniji se vodi vrlo prljava kampanja pred predsedničke izbore 2. novembra. Ponta uživa najveću podršku građana - >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << više od 50 odsto, a Basesku vodi predizbornu kampanju za Elenu Udrea, koja ima podršku svega šest odsto birača.

Premijer Viktor Ponta kaže da će Rumunija izdržati još 33 dana sa Baseskuom i da sve što on želi, ako bude izabran za predsednika, jeste da sasvim promeni politiku i da ne ponovi Baseskuove poteze.

Ponta ocenjuje da su se za dva Baseskuova mandata Rumuni suočavali sa "lažima i korišćenjem državnih institucija u ličnom interesu", što se nastavlja učešćem predsednika u predizbornoj kampanji Elene Udrea, na način koji ne priliči predsedniku. Dodaje da ni zakon to ne dozvoljava.

Bivši direktor SIE Teodor Meleškanu koji je nedavno podneo ostavku da bi se kandidovao za predsednika, objašnjava da je Basesku prekršio zakon kada je govorio o "prikrivenim oficirima" jer je zakonom predviđeno da se o njihovom identitetu može govoriti tek nakon 30 godina od angažovanja za tajnu službu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.