Priznanje iz Prištine? Slanje gradonačelnika u opštinske kancelarije bilo pogrešno

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 11:37

Priznanje iz Prištine? Slanje gradonačelnika u opštinske kancelarije bilo pogrešno

Priština -- Predsednik DPK Memlji Krasnići rekao je da su izbori rezultat eskalacije na severu koja je za posledicu imala pogoršanje odnosa sa međunarodnom zajednicom.

Krasnići je rekao i da nije trebalo insistirati na slanju gradonačelnika u opštinske objekte, prenosi Siri.

Krasnići je izjavio da je kosovski premijer Aljbin Kurti počeo da pravi greške od početka svoje vladavine, pošto za njega proces dijaloga nije bio prioritet, već ga je, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kaže, tretirao samo za unutrašnju političku potrošnju na Kosovu.

"Proces dijaloga je taj koji je proizveo svaku posledicu u vezi sa Srbijom i severom zemlje. Nažalost, u dragocenom ali izgubljenom vremenu, Kurti nije smatrao dijalog prioritetom već populizmom i potrošnjom unutrašnje politike. To je dovelo do gubitka ambicija međunarodne zajednice, koja je, radi postizanja sveobuhvatnog konačnog sporazuma usredsređenog na međusobno priznavanje, pristala na privremeni sporazum usredsređen na stvaranje ZSO", navodi Krasnići.

On smatra da je eksalacija na severu Kosova rezultat izbora na severu na kojima je Kurti insistirao.

"Na izborima su pobedila dva člana DPK i dvojica kandidata Pokreta Samoopredeljenje, ali je to imalo veoma visoku cenu koja nije bila vredna i dovela nas je u ćorsokak sa međunarodnim partnerima", istakao je Krasnići.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.