Pripreme počele, izbori krajem aprila?

Izvor: VOA, 18.Jan.2016, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripreme počele, izbori krajem aprila?

Dan nakon najave lidera SNS Aleksandra Vučića o raspisivanju opštih izbora u Srbiji – krenule su i prve najave o koalicijama u opoziciji

Iako termin održavanja pokrajinskih i vanrednih republičkih izbora u Srbiji nije određen, mediji već spekulišu sa datumom 24. april. Opozicija je već krenula sa pripremama za predstojeće izbore.

. U sedištu SDS-a danas su počeli dogovori >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << o formiranju saveza sa LDP-om, strankom Zelenih, Narodnim pokretom Srbija i Ligom socijaldemokrata Vojvodine

Razgovori se sutra nastavljaju sa Demokratskom strankom, ali ne želimo da pabirčimo koaliciju i skupljamo sa konca i konopca, rekao je predsednik SDS-a Boris Tadić i dodao da je najveći problem Srbije Vlada Aleksandra Vučića:

"Na ove izbore izlazimo i sa idejom da pridobijemo i druge, nove ljude. One koji nikad nisu učestvovali u politici, jer mi nismo dovoljni za ono što želimo da ponudimo građanima. Mi imamo potpuno uverenje da možemo da budemo izuzetno korisni Srbiji i u budućnosti, i srpskoj politici, budućnosti građana. Ali želimo da dovedemo i nove ljude."

Lider LSV-a Nenad Čanak je poručio da je Srbiji potrebna ozbiljna, principijelna i tačna opozicija, koja će sutra biti ozbiljna, principijelna i tačna vlast, dok je predsednik LDP-a Čedomira Jovanović ocenio da su problemi prošlih kampanja bili neuverljivost ili sumnja ljudi da predstavnici stranaka – DS i LDP, mogu da učine nešto korisno:

"Vučić je raspisao vanredne izbore da bi obnovio svoju vlast. A mi mislimo da je posle četiri godine Vučićeve vlasti svakome razumnom u Srbiji potrebna ozbiljna politička alternativa, kako se Vučić više ne bi vraćao na mesto predsednika Vlade. I kako bi Srbija dobila i drugačiju politiku i drugačiji način sprovođenja politike."

Ovi izbori će biti početak kraja Aleksandra Vučića i početak raspa-da SNS-a, navodi danas u saopštenju pokret "Dosta je bilo - Saša Radulović" i predviđa "da će već iduće godine biti novih izbora, zajedno sa predsedničkim".

A dan nakon najave izbora, agencija Faktor plus je predstavila istraživanje javnog mnenja po kome SNS ima podršku 51,4 odsto birača, dok SPS ima 9,5 odsto podrške.

Sledi koalicija DS-Nova stranka sa 6,5 odsto podrške, SRS sa šest i koalicija DSS-Dveri sa 5,2 procenata. Koalicija SDS-LDP može da računa na podršku 4,1 odsto birača.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.