Prevremeni izbori u Britaniji 12. decembra

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Okt.2019, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prevremeni izbori u Britaniji 12. decembra

Britanski poslanici usvojili u danas odluku o održavanju prevremenih parlamentarnih izbora 12. decembra.

Tekst o sazivanju izbora, trećim opštim izborima za četiri godine, usvojen je ubedljivom većinom od 438 glasova, 20 je bilo protiv i više uzdržanih u donjem domu britanskog Parlamenta, prenosi agencija Frans pres.

Poslanici su prethodno odbacili amandman laburističke opozicije koja je želela da izbori >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << budu 9. decembra.

Tekst će postati zakon kada ga odobri gornji dom, dom Lordova, koji nema ovlašćenje da preinači odluku donjeg doma.

Novi izbori bi mogli da izvuku zemlju iz sadašnje blokade oko Bregzita ili će biti samo privremeno skretanje pažnje sa tog pitanja, prenosi AP. Međutim posle tri godine političkih preganjanja oko Bregzita britanski glasači su umorni i teško je predvideti rezultate izbora.

Premijer Boris Džonson se nada da će preko izbora njegova Konzervativna stranka doći do većine i da će on moći da sprovede izlazak Britanije iz EU kao što je obećao.

Evropska unija odobrila je ove nedelje tromesečno odlaganje Bregzita do 31. januara.

Džonson koji je morao da odustane od svog obećanja da će izvesti Britaniju iz EU 31. oktobra po svaku cenu optužio je svoje protivnike da žele da odlože proces Bregzita u nedogled.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Prevremeni izbori u Britaniji 12. decembra

Izvor: Radio 021, 29.Okt.2019

Britanski poslanici usvojili su danas odluku o održavanju prevremenih parlamentarnih izbora 12. decembra...Tekst o sazivanju izbora, trećim opštim izborima za četiri godine, usvojen je ubedljivom većinom od 438 glasova, 20 je bilo protiv i više uzdržanih u donjem domu britanskog Parlamenta, prenosi...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.