Preokret posle pobede: Sada Tramp tvrdi da su izbori pokradeni

Izvor: Press, 28.Nov.2016, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preokret posle pobede: Sada Tramp tvrdi da su izbori pokradeni

Tramp je, inače, celu kampanju ponavljao kako su izbori namešteni i kako se krade na glasovima.
Donaldu Trampu nije baš puno trebalo da ponovno počne sa suludim tvitovima i optužbama. Sinoć je tako napisao na Tviteru da su “milioni ljudi” glasali ilegalno na izborima i >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da bi, da nije bilo tako, definitivno osvojio više glasova.

Tramp je celu nedjelju u tvitovima komentarisao zahtev za ponovnim prebrojavanjem glasova u Viskonsinu, a za svoju tvrdnju, naravno, nije dao nikakve dokaze.

“Osim što sam pobedio prema elektorskim glasovima, pobedio sam i u ukupnom broju glasova, ako oduzmete milione ljudi koji su glasali ilegalno”, napisao je na Tviteru.

Tramp je, inače, celu kampanju ponavljao kako su izbori namešteni i kako se krade na glasovima.

Iako je Tramp, zahvaljujući elektorskim glasovima, osvojio predsedničke izbore, za Hilari Klinton glasalo je ukupno više Amerikanaca. Njih dva miliona više. Sada kandidatkinja Zelenih Džil Stajn zahteva da se preispita rezultat glasanja u Viskonsinu, gde je Tramp takođe pobedio.

“Bilo bi mi puno lakše pobediti na takozvanom javnom glasanju nego na izbornom koledžu. Morao bih posetiti samo tri ili četiri države umesto ovih 15 u kojima sam bio”. Pobedio bih i lakše i uverljivije (ali male države su zaboravljene)!”, napisao je Tramp, kasnije dodavši da su “počinjene ozbiljne izborne prevare u Virdžiniji, Nju Hampširu i Kaliforniji”.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.