Premijer Jermenije podneo ostavku, želi vanredne izbore

Izvor: RTS, 16.Okt.2018, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer Jermenije podneo ostavku, želi vanredne izbore

Nikol Pašinjan, jermenski premijer podneo je ostavku kako bi tim političkim manevrom iznudio održavanje prevremenih parlamentarnih izbora.
Pašinjan je na dužnost stupio u maju nakon višenedeljnih protesta koji su doveli do ostavke njegovog prethodnika.

Sada se zalaže za održavanje prevremenih parlamentarnih izbora ove jeseni kako bi iz parlamenta potisnuo rivale koji su zadržali većinu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi AP.
Ostavku je podneo u obraćanju uživo na nacionalnoj televiziji.
Vanredni izbori biće raspisani u slučaju da parlament ne imenuje premijera, a Pašinjan je ubedio svoje protivnike da ne imenuju nijednog kandidata.
Početkom meseca Pašinjan je predvodio hiljade pristalica sa ciljem da izvrši pritisak na političke protivnike da prihvate prevremene izbore.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijer Jermenije podnio ostavku

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Okt.2018

JEREVAN - Premijer Jermenije Nikol Pašinjan podnio je danas ostavku kako bi tim političkim manevrom iznudio održavanje prevremenih parlamentarnih izbora.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.