Predsedništvo Demokratske stranke sutra o bojkotu izbora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Feb.2020, 00:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsedništvo Demokratske stranke sutra o bojkotu izbora

Predsedništvo Demokratske stranke (DS) razmatraće na sednici u Beogradu odluku o bojkotu predstojećih izbora, odnosno zahtev predsednika Opštine Paraćin Saše Paunovića da uđe u izbornu trku na lokalnom nivou, pišu "Večernje novosti" u sutrašnjem broju.

Prema informacijama lista, predsednik stranke Zoran Lutovac na ovaj način želi da zaobiđe Glavni odbor, čiju je sednicu, prema Statutu, trebalo da zakaže za najkasnije upravo sutra, a što uporno izbegava, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u njemu sve više gubi podršku.

S druge strane, značajan broj funkcionera stranke smatra da sve ključne odluke o njenoj politici, uključujući i eventualno preispitivanje odluke o bojkotu izbora, mora da donese Glavni odbor.

"Novosti" navode i da je u četvrtak Lutovac doživeo još jedan udarac jer je novi sastav Statutarne komisije poništio odluke o raspuštanju "neposlušne" Omladine stranke, Beogradskog odbora i još šest odbora u Beogradu.

Takođe, deo DS predvođen Balšom Božovićem, Radoslavom Milojičićem Kenom i Aleksandrom Jerkov prikuplja potpise najmanje trećine članova Glavnog odbora kako bi sazvali održavanje njegove sednice.

List piše i da protivnici Lutovca žele da spreče, kako kažu, Dragana Đilasa da preuzme stranku i insistiraće da eventualno preinačenje odluke o bojkotu izbora ne bude parcijalno, odnosno da ne važi samo za Paraćin ili Šabac, već za sve lokalne izbore.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mediji: DS danas o bojkotu izbora

Izvor: B92, 29.Feb.2020

Predsedništvo Demokratske stranke (DS) razmatraće danas na sednici u Beogradu odluku o bojkotu predstojećih izbora...Odnosno, razmatraće zahtev predsednika Opštine Paraćin Saše Paunovića da udje u izbornu trku na lokalnom nivou, pišu "Večernje novosti"...Prema informacijama lista, predsednik...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.