Predsednik Srbije raspustio Skupštinu i raspisao parlamentarne izbore za 3. april

Izvor: Vostok.rs, 15.Feb.2022, 19:48

Predsednik Srbije raspustio Skupštinu i raspisao parlamentarne izbore za 3. april

Aleksandar Vučić je potpisao ukaz o raspuštanju Narodne skupštine, koji stupa na snagu u trenutku objavljivanja u Službenom glasniku. "Na osnovu člana 109. stav 1. i 5. Ustava Srbije, shodno članu 21. stavu 1. zakona o Predsedniku Republike, a na obrazloženi predlog Vlade Republike Srbije od 14. februara 2022. donosim ukaz o raspuštanju Narodne skupštine", rekao je Vučić. Predsednik je potpisao i odluku o raspisivanju izbora za poslanike Narodne skupštine. Izbori su raspisani za 3. april. Vučić je pozvao građane da izađu na izbore. "Pozivam građane da uzmu učešće u izborima, da zemlja pokaže svoj demokratski kapacitet", poručio je srpski predsednik. "Prethodni saziv Narodne skupštine Republike Srbije obavio je važne zadatke za našu zemlju, posebno u sferi vladavine prava. Mnogo drugih važnih poslova narodni poslanici i Vlada su obavili, naročito po pitanju ekonomskog napretka", istakao je Vučić. Vlada Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici predlog da predsednik Republike raspusti Narodnu skupštinu. Ranije danas, predsednik parlamenta Ivica Dačić raspisao je lokalne izbore za 3. april.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

RIK: Počele izborne radnje, utvrđene boje listića

Izvor: RTS, 15.Feb.2022

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević konstatovao je večeras da su otpočele izborne radnje u Srbiji za izbor narodnih poslanika. . Vladimir Dimitrijević je članovima RIK-a rekao da je na obrazloženi predlog Vlade, predsednik Republike doneo ukaz...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.