Predsednik Izraela predao mandat Knesetu da obrazuje vladu

Izvor: RTS, 21.Nov.2019, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Izraela predao mandat Knesetu da obrazuje vladu

Predsednik Izraela Ruven Rivlin rekao je poslanicima da imenuju kandidata koji bi formirao novu vladu nakon što premijer Benjamin Netanjahu i njegov izazivač Beni Ganc nisu uspeli da formiraju svoje koalicije.
Tokom zakonskog perioda koji traje 21 dan, poslanici Kneseta mogu da nominuju bilo koga u skupštini da pokuša da formira vladu, preneo je Rojters.

Ako ni tada ne bude formirana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vlada, u roku od 90 dana biće održani novi izbori.
"Ovo su teški, mračni dani u analima države Izrael", rekao je Rivlin, saopštavajući da Ganc, kao i prethodno Netanjahu, nije prikupio dovoljnu podršku za stabilnu koaliciju.
Obraćajući se poslanicima Rivlin je rekao: "U narednih 21 dan, neće biti "bloka" ili "partije". Svako će sedeti sa svojom savešću i moraće da odgovori na jedno pitanje: Koja je moja dužnost prema državi Izrael?"

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.