Potvrđena kandidatura Andrije Mandića za predsednika Crne Gore

Izvor: B92, 07.Feb.2023, 19:25

Potvrđena kandidatura Andrije Mandića za predsednika Crne Gore

Crnogorska Državna izborna komisija (DIK) potvrdila je danas predsedničku kandidaturu predsednika Nove srpske demokratije (NSD) Andrije Mandića.

"Da neko ne shvati pogrešno, potpuno je drugačiji bio administrativni zahtev, nepotpunjenosti određenih potpisa od onoga što je zahtev za dvojno državljanstvo. Ne želim da se misli da neko iz DIK-a ima nepoverenje prema određenim kandidatima, a ne jednak pristup prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svima", rekao je član DIK-a Milisav Ćorić, prenosi RTCG.

DIK na sednici u petak nije potvrdio Mandićevu kandidaturu zbog nepotpune dokumentacije, pa je zatraženo da se Mandićeva kandidatura vrati na doradu.

Republička izborna komisija Srbije (RIK) poslala je juče dopis DIK-u u kome se navodi da će se proveriti navodi o državljanstvu Mandića, ali i najavljenog kandidata Milojka Spajića.

RTCG podseća da se DIK u petak obratio Republičkoj izbornoj komisiji u Srbiji sa zahtevom da im dostave informaciju da li Andrija Mandić (DF) i predsednički kandidat Milojko Spajić (Evropa sad) imaju biračko pravo i prebivalište u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Državna izborna komisija KONAČNO potvrdila kandidaturu Andrije Mandića - jedna stvar je bila "VEOMA SPORNA"

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2023

DIK Crne Gore se prethodno obratio RIK-u Srbije..Državna izborna komisija (DIK) Crne Gore jednoglasno je prihvatila kandidaturu jednog od lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića nakon što je proverom ustanovljeno da ima dovoljno validnih potpisa da bi kandidatura bila ispravna...To je na sednici...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.