Poslanik i lider Narodne stranke u Nišu ne očekuje da će biti smenjen zbog podrške smenjenom Aleksiću

Izvor: JužneVesti.com, 17.Jul.2023, 14:25

Poslanik i lider Narodne stranke u Nišu ne očekuje da će biti smenjen zbog podrške smenjenom Aleksiću

Nakon smene Miroslava Aleksića sa mesta predsednika izvršnog odbora Narodne stranke, postoji mogućnost da se to nastavi, ali smatram da moja smena sa čela Gradskog odbora ne bi trebalo da bude tema jer izvršni odbor treba da se bavi stvaranjem ravnopravnih uslova na stranačkim izborima, kaže narodni poslanik i predsednik niškog ogranka stranke Đorđe Stanković. On ističe da će se svim pravnim sredstvima truditi da borba >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << unutar stranke bude ravnopravna.

Aleksić smenjen sa čela Izvršnog odbora stranke; foto: Jelena Mišić Predsedništvo Narodne stranke, na čelu sa Vukom Jeremićem, u subotu, 15. jula izabralo je novi Izvršni odbor, sa čijeg je čela smenjen Miroslav Aleksić. Narodni poslanik i predsednik niškog Gradskog odbora Narodne stranke Đorđe Stanković, komentarišući Aleksićevu smenu, kaže da bi bilo dobro da se stvari unutar stranke vrate na ravnopravni nivo, ali da u ovom momentu stvarni ne idu u tom pravcu.

Uz određeno kršenje Statuta, ali i mogućnosti koje Statut daje predsedniku stranke i koje je on, nažalost, iskoristio da smeni ljude koje ne smatra sebi podobnim, postoji mogućnost da se to nastavi - kaže Stanković.

Sednica novoformiranog Izvršnog odbora treba da se održi danas, a Stanković smatra da njegova smena uopšte ne treba da bude na dnevnom redu.

Iskreno, smatram da moja smena sa čela Gradskog odbora ne bi trebalo da bude tema Izvršnog odbora jer oni u ovom trenutku treba da se bave načinom na koji će spovesti izbore. Ali, ukoliko se dese određene smene, ne samo moja nego i drugih predstavnika opštinskih ili gradskih odbora, to će samo značiti da ćemo jako teško doći do ravnopravnih uslova na stranačkim izborima 22. oktobra - kaže Đorđe Stanković.

Do stranačkih izbora, prema rečima Stankovića, oni će učestvovati u radu stranke, svim pravnim sredstvima boriće se za ravnopravne izbore i trudiće se da zaštite organizaciju koju stranka trenutno ima. Ipak, ono što bi moglo da bude ključno za dalji razvoj situacije u stranci, kako on smatra, jeste smena predsednice statutarne komisije Ane Eraković.

To je presedan koji može da bude važan jer je ona sa još dva člana komisije trebalo da raspravlja o onome što se desilo na predsedništvu i dovede u pitanje da li je sve bilo po pravilniku i statutu. Međutim, njenom smenom predsednik stranke je onemugućio tu vrstu legitimnosti i oduzeo je pravo da njegove odluke zakonski proverimo. Mi ćemo se boriti i da se ona vrati na svoju funkciju - ističe Stanković.

Podsetimo, krajem prošlog meseca pojavile su se informacije da je većina odbora u Narodnoj stranci za to da umesto Vuka Jeremića predsednik bude Miroslav Aleksić i da je među njima i niški Odbor.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.