Poslanička pitanja o Kosovu

Izvor: NaDlanu.com, 27.Okt.2011, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanička pitanja o Kosovu

BEOGRAD, 27. oktobra 2011. (Beta) - Poslanici Demokratske stranke Srbije pitali su u četvrtak Vladu Srbije da li će parlamentarni i lokalni izbori planirani za proleće 2012. godine biti održani i na Kosovu i Metohiji.

BEOGRAD, 27. oktobra 2011. (Beta) - Poslanici Demokratske stranke Srbije pitali su u četvrtak Vladu Srbije da li će parlamentarni i lokalni izbori planirani za proleće 2012. godine biti održani i na Kosovu i Metohiji."U momentu kad Srbija raspiše >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << parlamentarne izbore, ali i izbore za organe lokalne samouprave, vlada treba da nam odgovori da li će se pod tim podrazumevati da će izbori biti održani i na Kosovu i Metohiji. Od tog odgovora zavisi mnogo toga", rekao je poslanik DSS-a Zoran Nikolić u delu sednice posvećenom poslaničkim pitanjima.Poslanik Srpske radikalne stranke Boris Aleksić je upitao premijera Srbije Mirka Cvetkovića i ministra odbrane Dragana Šutanovca šta preduzimaju da se spreče napadi na gradjane Srbije na severu Kosova poput, kako je rekao, napada od 27. septembra na Jarinju kad "srećom nije ubijen nijedan gradjanin Srbije".Jedini poslanik Albanaca sa juga Srbije Riza Halimi je upitao ministra zdravlja kad će biti otvoreno vanbolničko porodilište u Preševu, koje je, kako je rekao, zatvoreno pre više od 20 godina i naveo da su vlasti Crne Gore sličan problem u Ulcinju rešile za manje od godinu dana.Skupština Srbije je potom nastavila sednicu koju od prošlog četvrtka bojkotuje opozicija, osim poslanika SRS-a, zahtevajući da parlament raspravlja o situaciji na severu Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.