Poslanici Konzervativne stranke dočekali Mej usklicima

Izvor: Blic, 12.Jun.2017, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici Konzervativne stranke dočekali Mej usklicima

Poslanici Konzervativne stranke britanske premijerke Tereze Mej dočekali su je danas usklicima kada je došla u parlament na sastanak sa njima, javlja Rojtersov izveštač sa lica mesta.

"Služiću vam dok god me želite", rekla je Mej obraćajući se poslanicima.

Poslanik Konzervativne stranke rekao je da na sastanku s premijerkom nije bilo neslaganja u redovima poslanika, istakavši da su novi izbori ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izbori rukovodstva partije poslednje što je zemlji potrebno.

Neimenovani poslanik je, takođe, naveo da se Mej više puta izvinila poslanicima što su neke njihove kolege izgubile svoja mesta u parlamentu na nedavno održanim parlamentarnim izborima.

"Dovela sam nas u ovu nepriliku, ali ću vas iz neprilike i izvući", obećala je ona poslanicima, navodi britanska agencija pozivajući se na isti izvor.

U međuvremenu, govor britanske kraljice Elizabete Druge, koji je prvobitno bio zakazan za 19. jun i u kojem je trebalo da izloži program nove vlade Velike Britanije, odložen je za nekoliko dana, saznaje BBC.

Neizvesnost zbog govora u kojem se izlaže program vlade usledila je dok Mej vodi razgovore sa Demokratskom unionističkom partijom koja će verovatno dobiti ustupke za svoju podršku novoj vladi.

Na izborima prošle nedelje konzervativci Tereze Mej nisu osvojili većinu u parlamentu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.