Portparol Jahjage: Izbori u nedelju 8. juna

Izvor: Press, 06.Jun.2014, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Portparol Jahjage: Izbori u nedelju 8. juna

Vlahiu je rekao da je predsednica nastavila sa sastancima koji su bili ranije zakazani da bi videla kako teku pripreme za parlamentarne izbore, odbacujući time ranije informacije da je moguće da se izbori odlože zbog eksplozije koja se desila u Termoelektrani Obilić, a u kojoj je bilo žrtava.

"Predsednica nastavlja sa ranije zakazanim sastancima sa članovima CIK-a kao i sa posmatračima NVO Demokratija na >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << delu da bi videla kako teku završne pripreme za održavanje prevremenih parlamentarnih izbora zakazanih za 8. jun", rekao je Vlahiu. 

I član CIK-a Fljorian Duši je na Fejsbuku poručio da će izbori biti održani u nedelju. 

Nešto ranije portal Kosovapres preneo je izjave kosovskog premijera Hašima Tačija i lidera DSK Isa Mustafe posle posete povređenim radnicima koji su smešteni u Kliničkom centru u Prištini u kojima su naveli da će Jahjaga odlučiti da li će datum za održavanje izbora biti pomeren.

Kako je ranije objavio "Klan Kosova", do velike eksplozije u kojoj je prema dosadašnjim podacima poginulo troje ljudi i ranjeno više od 13 radnika, je došlo zbog greške prilikom zamene boca sa hidrogenom. 

Saznaje se da osobe koje su menjale boce nisu bile adekvatne za taj posao. 

I dalje postoji opasnost od novih eksplozija iako je preduzeto sve da se to spreči, javljaju mediji, koji tvrde da su dve nastradale osobe identifikovane, da se sumnja da je treća bila stranac koja je radila za podizvođača radova, ali i spekulišu da je bilo četiri ili pet žrtava u nesreći.

Kosovsko ministarstvo za zaštitu životne sredine saopštilo je da posle eksplozije u termocentrali "Kosovo A" u Obiliću "ne preti opasnost od zagađenja vazduha materijom štetnom po ljudsko zdravlje". 

Kako navode, stručnjaci su odmah posle eksplozija boca sa hidrogenom izašli na lice mesta i utvrdili da uprkos materijalnoj šteti i zrtvama koje je izazvala ova eksplozija, nema opasnosti po zdravlje građana.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.