Izvor: RTV 5, 09.Maj.2012, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poništeni gradski izbori na 17 birališta u Nišu (video)

Gradski izbori u Nišu biće ponovljeni na skoro svakom desetom biračkom mestu. Glasanje je neregularnim Gradska izborna komisija proglasila na 5 birališta u Gradskoj opštini Pantelej, 4 u Medijani i Paliluli, 3 u Crvenom Krstu i jednom izbornom mestu u GO Niška Banja.
"Verovatno je uzrok to što su zajedno održani i opštinski, i gradski, i parlamentarni, i predsednički izbori. Pojedini birački odbori se, čini se, u tome nisu snašli.", kaže Jasmina Krstić, predsednica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << Gradske izborne komisije.
Razlog za ponavljanje gradskih izbora je neslaganje između broja glasačkih listića u kutijama i broja birača koji su, po biračkim spisku, izašli na izbore.

"Takav je slučaj na skoro svim biračkim mestima gde su izbori poništeni, a zakon jasno nalaže da se tada glasanje mora poništiti.", navodi Marina Janković, član Gradske izborne komisije.
Zakonski rok za ponavljanje izbora je 7 dana, a u Gradskoj izbornoj komisiji kažu da tačan datum još nije određen. Niš je sa 17 poništenih glasanja grad sa najviše zvaničnih izbornih neregularnosti u Srbiji, a na drugom mestu je Smederevo sa 11.

Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.