U Nišu poništeni izbori na 17 biračkih mesta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2012, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nišu poništeni izbori na 17 biračkih mesta

NIŠ -

Gradska izborna komisija u Nišu danas je poništila rezultate izbora na 17 biračkih mesta na kome pravo glasa ima 31.075 ljudi od 230.961 birača koliko ih ukupno ima u tom gradu.

"Glasanje je poništeno jer je u glasačkim kutijama nađeno više listića od broja izašlih građana", rekla je predsednica GIK Jasmina Krstić na konferenciji za novinare.

Prema njenim rečima, datum ponovljenog glasanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će biti naknadno utvrđen u konsultaciji sa Republičkom izbornom komisijom. Broj birača koji će ponovo izaći ne izbore čini 13,45 odsto ukupnog broja birača u gradu.

Članovi GIK-a objasnili su novinarima da je na biračkim mestima na kojima se glasanje poništava bilo više do 20 listića.

Odluka o poništenju glasanja na pojedinim biračkim odborima doneta je jednoglasno.

Na izborima u Nišu za gradsku skupštinu izlaznost je bila 57,87 odsto dok je nevažećih listića bilo 4,14 odsto.

Prema rezultatima koje je utvrdila Gradska izborna komisija na preostalih 156 biračkih mesta najviše glasova osvojila je koalicija oko Srpske napredne stranke (SNS) za koju je glasalo 21,19 odsto birača i koja će u novoj skupštini grada imati 17 mandata.

Ukupan broj odbornika u niškoj skupštini je 61.

Koalicija oko Demokratske stranke (DS) osvojila je 18,53 glasa odnosno 15 mandata, Ujedinjeni regioni Srbije osvojili su 14,12 odsto glasova što je prema trenutnim rezultatima 11 mandata.

Koalicija oko Socijalističke partije Srbije sa 13,56 odsto glasova osvojila je 10 odborničkih mesta, Demokratska stranka Srbije sa 6,6 odsto četiri odbornika kao i Preokret sa 5,64 odsto glasova.

Ostali učesnici na lokalnim izborima nisu prešli cenzus.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest URS-a u Knjaževcu zbog poništenja izbora

Izvor: Blic, 08.Maj.2012

Knjaževac - Opštinska izborna komisija Knjaževac poništila je rezultate lokalnih izbora na pet biračkih mesta, zbog čega su URS zakazali protest u tom gradu...Glasanje će biti ponovljeno na biračkom mestu u Osnovnoj školi ''Kaplar'', u vrtiću ''Naša radost'', na biračkom mestu u Dubravi,...

Nastavak na Blic...

Novi izbori u Nišu za 31.000 građana

Izvor: JužneVesti.com, 08.Maj.2012

Zbog poništenih rezultata glasanja na 17 izbornih mesta, bezmalo 15 posto birača moraće ponovo da glasa za Skupštinu grada Niša. Ali, i dalje se ne zna kada će izbori biti ponovljeni.

Nastavak na JužneVesti.com...

Masovno poništavanje glasanja u Nišu

Izvor: Danas, 08.Maj.2012

Gradska izborna komisija u Nišu poništila je izbore na 17 biračkih mesta na kojima pravo glasa ima 31.075 upisanih birača (13,45 odsto), što bi se moglo odraziti na konačne rezultate izbora za Skupštinu grada Niša.

Nastavak na Danas...

SRS: Izbori u Nišu neregularni

Izvor: RTV 5, 08.Maj.2012

U Srpskoj radikalnoj stranci oštro kritikuju izborni proces u Nišu. "Izvesno je da je u Nišu bilo izborne kradje. To je potvrdila izborna komisija poništavajući glasanje na 17 biračkih mesta koja obuhvataju više od 30 hiljada glasača. Mi ne možemo da ne zaključimo da je to je ovo što je...

Nastavak na RTV 5...

Poništeni izbori i u Panteleju

Izvor: JužneVesti.com, 09.Maj.2012, 11:48

Opštinska izborna komisija poništila je rezultate glasanja na jednom biračkom, a prema nepotvrđenim informacijama, RIK je poništio i izbore za predsednika Srbije na još 2 mesta u ovoj opštini.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.