Gradska izborna komisija u Nišu poništila je izbore na 17 biračkih mesta na kojima pravo glasa ima 31.075 upisanih birača (13,45 odsto), što bi se moglo odraziti na konačne rezultate izbora za Skupštinu grada Niša.

– Glasanje za sastav gradskog parlamenta je poništeno jer je u glasačkim kutijama nađeno više listića od broja izašlih građana, odnosno birača čija su imena zaokružena i oni se lično potpisali u biračkim spiskovima. Datum ponovljenog glasanja biće naknadno utvrđen u konsultaciji s Republičkom izbornom komisijom – rekla je predsednica GIK-a Jasmina Krstić na konferenciji za novinare.

Članovi GIK-a ocenili su da je „svuda reč o propustima u radu biračkih odbora“, ali da „zakon ne predviđa ikakve sankcije“.

Rezultati

Prema preliminarnim rezultatima, koji su utvrđeni na preostalih 156 biračkih mesta, najviše glasova na gradskim izborima osvojila je koalicija oko SNS (21,19 odsto), koja bi u novom sazivu Skupštine grada trebalo da ima 17 odbornika. Iza nje su koalicija oko DS (18,53 odsto) sa 15 mandata, URS (14,12 odsto) sa 11 mandata, koalicija oko SPS (13,56 odsto) sa 10 mandata, kao i DSS (6,6 odsto) i Preokret (5,64 odsto) sa po četiri mandata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari