Ponavljaju se izbori na dva birališta u Bačkoj Palanci i Zrenjaninu

Izvor: Radio 021, 04.Apr.2017, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponavljaju se izbori na dva birališta u Bačkoj Palanci i Zrenjaninu

Republička izborna komisija (RIK) prihvatila je danas prigovore kojima se poništavaju izbori na dva biračka mesta i donela rešenje o ponavljanju glasanja 11. aprila.

Izbori će biti ponovljeni na biračkom mestu broj 11 u Bačkoj Palanci i na biračkom mestu broj 11 u Zrenjaninu.

Prigovor Miloša Markovića iz Beograda u vezi sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << biračkim mestom u Bačkoj Palanci usvojen je jednoglasno. Marković je naveo da je na tom biračkom mestu nekoliko osoba glasalo uprkos tome što im se JMBG razlikovao u biračkom spisku i u ličnoj karti.

Jednoglasno je usvojen i Markovićev prigovor za biračko mesto u Zrenjaninu, gde je, kako je naveo, utvrđeno da je broj glasačkih listića u glasačkoj kutiji veći od broja birača koji su glasali.

Birački odbori u mestima gde su poništeni izbori za predsednika biće raspušteni i imenovaće se novi.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević rekao je da se za sledeću sedmicu odlaže odlučivanje o prigovoru Raše Nedeljkova, jer u materijalu nema njegovog jedinstvenog matičnog broja, pa se ne može utvrditi njegov identitet. On je podneo prigovor koji se odnosi na biračko mesto broj 10 u Kraljevu u kome je naveo da je utvrđen veći broj glasačkih listića u glasačkoj kutiji od broja birača.

Članovi RIK- su odbacili dva prigovora i to u vezi sa biračkim mestom broj 16 u opštini Knić i broj 29 u Jagodini. U tim prigovorima bilo je navedeno da su na istom biračkom mestu kao članovi biračkog odbora bili supružnici, a odbijen je i prigovor za biračko mesto broj 27 u Ćupriji gde je kao nepravilnost navedeno da su članovi organa za sprovođenje izbora osobe koje su srodnici po prvoj liniji.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.