Ponavljaće se izbori u Srebrenici?

Izvor: Mondo, 12.Nov.2012, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponavljaće se izbori u Srebrenici?

Apelaciono veće Suda BiH prihvatilo je žalbu SNSD-a na izborne rezultate u Srebrenici i vratilo odluku Centralnoj izbornoj komisiji BiH na preispitivanje, saznaje Srna.

SNSD uputio je 7. novembra Apelacionom ođeljenju Suda BiH žalbu na zaključak CIK-a BiH kojim je zahtev "Koalicije za Republiku Srpsku" za poništavanje izbora u Srebrenici odbačen kao nedopušten.

Predsednik srebreničkog odbora SNSD-a Radomir Pavlović rekao je tada da je

žalba napisana >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na osam stranica i da sadrži mnoštvo argumenata o nepravilnostima u toku i nakon izbora u Srebrenici.

Pavlović je ranije izjavio da za stranke, koje su činile "Koaliciju za Republiku Srpsku", nisu prihvatljivi izborni rezultati zbog izbornog inženjeringa i velikog broja neregularnosti u izbornom procesu koje su odlučile izborni rezultat.

Prema riječima Pavlović, predstavnici Koalicije došli su do podatka od oko 3.600 neregularnih ili sumnjivih glasova za Srebrenicu na lokalnim izborima, koji su odlučili izborni rezultat.

Predsednik srebreničkog SDS-a Momčilo Cvjetinović rekao je ranije da SDS, kao i ostale stranke, koje su činile "Koaliciju za Republiku Srpsku", stoje iza podnesene žalbe i saglasile su se da žalbu podnese ovlašteni predsednik koalicije Milorad Dodik kao ličnost od najvećeg autoriteta u Srpskoj.

CIK BiH je 5. novembra odbacio zahtev "Koalicije za Republiku Srpsku" za poništenje izbora u Srebrenici kao nedopušten, jer prema zakonu politički subjekti ne mogu tražiti poništenje izbora, odnosno niko osim CIK-a ne može naložiti, niti zahtevati poništenje izbora.

Predlog predsednika CIK-a BiH Branka Petrića da Komisija sama donese odluku o poništenju izbora u Srebrenici nije dobio potrebnu većinu glasova, jer su za njega glasala dva člana Komisije, a protiv je bilo pet.

Na lokalnim izborima u Srebrenici srpske stranke podržavale su kandidata SNSD-a Vesnu Kočević za načelnika ove opštine.

(Srna; foto: )
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Ponavljaće se izbori u Srebrenici?

Izvor: BanjalukaLive.com, 12.Nov.2012

Apelaciono vijeće Suda BiH prihvatilo je žalbu SNSD-a na izborne rezultate u Srebrenici i vratilo odluku Centralnoj izbornoj komisiji BiH na preispitivanje, saznaje Srna. SNSD uputio je 7. novembra Apelacionom odjeljenju Suda BiH žalbu na zaključak CIK-a BiH kojim je zahtjev "Koalicije za Republiku...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.