Pola godine protesta 1 od 5 miliona

Izvor: VOA, 08.Jun.2019, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pola godine protesta 1 od 5 miliona

Učesnici protesta "1 od 5 miliona" završili su večeras protestnu šetnju ispred zgrade Radio televizije Srbije (RTS) na koju su lepili nalepnice "Stop lažima" i "Budi normalan", a ispred RTS održan je dnevnik slobodne Srbije. Danas se protestima širom Srbije obeležava pola godine od početka prvih protesta. Govoreći okupljenim građanima na protest, gradonačelnik Šapca i jedan od lidera Saveza za Srbiju (SzS) Nebojša Zelenović, rekao je da “mi na unapred pokradene izbore više nećemo izlaziti” i dodao da će Aleksandar Vučić biti pobeđen na prvim poštenim i slobodnim izborima. Zelenović je na protestu "1 od 5 miliona" u Beogradu , kojim je obeleženo šest meseci protestvovanja protiv Vučićeve vlasti, rekao da se ova borba neće dobiti na mišiće "već na kliker , pameću sposobnošču i upornošću". On je poručiio da se poslanici koji bojkotuju rad Skupštine neće vraćatio u Parlament, jer je Vućić ukinuo skupštonu kao i druge institucije. Građani su nešto pre 19 sati od Terazijske česme krenuli u protrestnu šetnju do zgrade Radio televizije Srbije (RTS). Novinar Vukašin Obradović je pročitao na protestu predloge stručnog tima protesta koji bi trebalo da služe kao platforma za dijalog za fer i slobodne izbore. To je šest tačaka koje se tiču uloge predsenika u izbornim kampanjama, ostavke ministra kulture i njegovog državnog sekretara, uloge REM, uređivačke politike javnih servisa RTS i RTV. Nadzornog odbora za praćenje kampanja, aktivnije uloge Republičke izborne komisije, ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Republičkoj javnog tužilaštva. "To je platforma za razgovore političkih aktera", rekao je Obradović i napomenuo da se ne radi o maksimalističkim zahtevima, već o zahtevima koji su prihvatljivi za većinu građana bez obzira na političko opredeljenje. "Neophodno je da vratimo instituciju slobodnih, fer i demokratskih izbora", zaključio je Obradović.    

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Završen protest 1 od 5 miliona lepljenjem nalepnica na ulazna vrata RTS-a s porukom `stop lažima`

Izvor: Beta Video, 08.Jun.2019

BEOGRAD - Protest ``Jedan od pet miliona``, koji je 27. put održan u Beogradu, završen je večeras ispred zgrade Radio-televizije Srbije (RTS) uz poruku da će se šetnje nastaviti. Učesnici protesta oblepili su ulazna vrata RTS-a nalapenicama na kojima piše ``Stop lažima, budi normalan``, sa fotografijom...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.