Pokret obnove Kraljevine Srbije predao listu za izbore

Izvor: RTS, 04.Feb.2018, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokret obnove Kraljevine Srbije predao listu za izbore

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) predao je danas listu kandidata za odbornike u Skupštini Beograda na izborima zakazanim za 4. mart.
Listu "Predrag Marković – Pokret obnove Kraljevine Srbije" na kojoj je 37 kandidata, svojim potpisima podržalo je 1.367 građana.

Listu su sa članovima POKS-a predali njen nosilac Predrag Marković i Vojislav Mihailović, koji je prvi na listi. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Predsednik POKS-a Žika Gojković izjavio je da lista te stranke predstavlja spoj iskustva i mladosti i da su na njoj ljudi kojima je monarhija u srcu.
On je naglasio da se na predstojećim izborima biraju odbornici grada Beograda, te da svako ko tvrdi drugačije, kako kaže, obmanjuje građane i pokušava da se "najbezočnije sakrije ispred pojedinaca koji će predvoditi liste".
"Mi to ne radimo, naš nosilac liste Predrag Marković simbol je borbe za monarhiju, a prvi na listi Vojislav Mihailović, takođe, simbolizuje tu borbu, kao i borbu za Beograd iz vremena kada je bilo najteže", naveo je Gojković.
Marković je rekao da Beograđani prvi u Srbiji imaju priliku da "zaokruže kraljevski glas".
"Za kraljevinu nisu samo monarhisti nego svi istinski demokratski opredeljeni građani", rekao je Marković i citirao patrijarha Pavla "da je monarhija krsno ime Srbije".
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

GIK: Lista "Predrag Marković-POKS" ne može biti proglašena

Izvor: B92, 05.Feb.2018, 14:01

Beograd -- Gradska izborna komisija odlučila danas da zbog nedostataka ne može da proglasi listu "Predrag Marković - Pokret Obnove Kraljevine Srbije"..."Gradska izborna komisija je na 15. sednici, održanoj 5. februara, donela zaključak kojim je utvrđeno da izborna lista broj 14 sadrži nedostatke...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.