Pokrajinski glasački listići žuti

Izvor: B92, 06.Mar.2012, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrajinski glasački listići žuti

Novi Sad -- Pokrajinska izborna komisija saopštila je da je odredila boje papira za štampanje listića za izbore za vojvođanski parlament.

Izbori u Vojvodini odvijaju se po kombinovanom sistemu, tako da se 60 poslanika bira po proporcionalnom, a preostalih 60 po dvokružnom većinskom sistemu.

Glasački listić za izbore po proporcionalnom sistemu biće svetložute boje, a za većinski svetlozelene. Prema ranijim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najavama, pokrajinski izbori održaće se u isto vreme kada i lokalni i republički izbori.

Krajem januara Republička izborna komisija odlučila je da će glasački listići na predstojećim parlamentarnim izborima biti svetloljubičaste boje, dok će kontrolni listići biti boje kajsije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.