Počela predizborna tišina na KiM

Izvor: S media, 14.Nov.2009, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela predizborna tišina na KiM

Na Kosovu je od ponoći počela izborna tišina, pred sutrašnje lokalne izbore, prve koje samostalno organizuju kosovske institucije.

Izbori se organizuju u 36 opština, medju kojima su tri nove. To su Gračanica, Klokot I Ranilug, u kojima Srbi čine većinu stanovništva.



Srbi su u dilemi da li da izadju na izbore masovnije ili ne.


Interesovanje srpskih političkih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << predstavnika za učešće na izborima postoji.

Prijavljena je 21 srpska lista. Teško je proceniti kolika će biti izlaznost Srba na sutrašnjim izborima.

Stranke kosovskih Albanaca lokalne izbore doživljavaju kao da su parlamentarni.

Od broja opština u kojima će osvojiti vlast, zavisiće im početne pozicije pred parlamentarne izbore zakazane za sledeću godinu.

Pred kraj izborne kampanje izbili su i oružani incidenti izmedju pristalica stranaka Hašima Tačija I Ramuša Haradinaja, dva saborca iz bivše Oslobodilačke vojske Kosova.

Gradjanima se upućuju apeli da glasanje protekne u fer I tolerantnoj atmosferi. Tokom izbora, na Kosovu će biti angažovano oko pet hiljada policajaca.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.