Počela predaja izbornog materijala biračkim odborima

Izvor: Kragujevac.rs, 21.Apr.2016, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela predaja izbornog materijala biračkim odborima

U skupštinskoj sali zgrade Grada, u prisustvu članova GIK-a i radnog tela RIK-a, u 18 sati počela je podela izbornog materijala za lokalne i vanredne parlamentarne izbore predsednicima i zamenicima predsednika biračkih odbora. Do ponoći kada ističe rok za predaju izbornog materijala, svih 168 biračkih mesta dobiće izborni materijal za nedelju 24.april kada se održavaju i lokalni i vanredni parlamentarni izbori.

Zamenik >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << predsednika Gradske izborne komisije Jelena Jovičić rekla je da se ovim završava faza predaje materijala ispred GIK-a i od tog trenutka predsednici i zamenici predsednika biračkih odbora staraće se o izbornom materijalu do otvaranja biraličkih mesta u nedelju 24.aprila u 7 sati. “Nakon završetka glasanja i utvrđivanja izbornih rezultata na biračkim mestima predsednici i zamenici predsednika biračkih odbora, sa zapisnicima sa biračkim mesta, izborni materijal dostavljaju GIK-u. Nakon toga Gradska izborna komisija utvrdiće i objaviti ukupne rezultate izbora za odbornike Skupštine grada Kragujevca“, rekla je zamenik predsednika GIK-a Jelena Jovičić.

Materijal je podeljen biračkim odborima za vanredne parlamentarne izbore. Prof.dr Zoran Milosavljević, član radnog tela RIK-a, podsetio je da je materijal za paralmentarne izbore u toku prepodneva preuzet od koordinatora RIK-a za Šumadijski upravni okrug i dodao da je posao radnog tela RIK-a da iskontroliše predaju izbornog materijala biračkim odborima. “Preko 152 hiljade građana Kragujevca ima pravo glasa na parlamentarnim izborima u nedelju. Za sada sve teče po planu, bez ikakvih problema“, rekao je Milosavljević. On je dodao i da će radno tela RIK-a u sadejstvu sa kolegama iz GIK-a pratiti izborni proces u nedelju 24.aprila a nakon zatvaranja birališta materijal sa biračkih mesta biće dopremljen u zgradu Grada gde će radno tela RIK-a utvrditi i objaviti rezultate vanrednih parlamentarnih izbora.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Izborni dan na Bujanovačkim

Izvor: BujanovackiGlas.info, 22.Apr.2016, 13:24

Pratite na našem portalu sve što će se dešavati u nedelju, na dan izbora BUJANOVAC, 22. april 2016. – Sve što će se dešavati tokom izbornog dana na biralištima – izjave, analize, podaci o izlaznosti i rezultati lokalnih i parlamentarnih izbora u našem gradu, možete u nedelju 24. aprila...

Nastavak na BujanovackiGlas.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.