Petrović: Nova pokrajinska vlast oko 20. juna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jun.2012, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović: Nova pokrajinska vlast oko 20. juna

NOVI SAD -

Novi saziv Skupštine Vojvodine najverovatnije će biti konstituisan oko 20. juna, dok će nova pokrajinska vlada biti izabrana tri dana posle konstitutivne sednice, očekuje funkcioner Demokartske stranke Dragoslav Petrović.

Petrović je rekao za novosadski Dnevnik da će zakazivanje konstitutivne sednice parlamenta APV uslediti kada Pokrajinska izbrona komisija proglasi konačne rezultate izbora.

Kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izborna komisija proglasi konačne rezultate, predsednik dosadašnjeg saziva Skupštine Šandor Egereši zakazaće konstitutivnu sednicu novog saziva. I ja očekujem da će ona biti održana nešto posle 20. juna, rekao je on.

Prema njegovim rečima, na toj sednici trebalo bi da se izabere novo rukovodstvo parlamenta i skupštinski odbori, dok bi se na narednoj sednici koja bi bila sazvana u roku od tri dana odlučivalo o izboru nove vlade Vojvodine.

On je dodao i da su se nakon okončanja dopunskih izbora za pokrajinske poslanike po većinskom sistemu stekli uslovi za početak konsultacija o formiranju nove vojvođanske koalicije, a koje je prethodnog dana najavio i potpredsednik DS-a i mandatar.

Mandatar DS za pokrajinskog premijera Bojan Pajtić vodiće direktne razgovore sa našim dosadašnjim koalicionim partnerima, odnosno koalicijom oko Socijalističke partije Srbije, Ligom socijaldemokrata Vojvodine i Savezom vojvođanskih Mađara. Te konsultacije vodiće se sa svakom strankom posebno, rekao je Petrović.

DS će u novom sazivu imati 59 mandata od ukupno 120, jer uz 58 poslaničkih mesta koje su osvojili na izborima računaju i na podršku poslanika Liberalno-demokratske partije Milivoja Vrebalova. A koalicija koju bi formirali sa socijalistima, Ligom i SVM imala bi tročetvrtinsku većinu, podseća list.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nova pokrajinska vlast oko 20. juna

Izvor: Radio 021, 06.Jun.2012

Novi saziv Skupštine Vojvodine najverovatnije će biti konstituisan oko 20. juna, dok će nova pokrajinska vlada biti izabrana tri dana posle konstitutivne sednice, očekuje funkcioner Demokratske stranke Dragoslav Petrović.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.