Petko ili katanac!

Izvor: Glas javnosti, 10.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petko ili katanac!

Izborni rat u FSS polako se privodi kraju. Ostala je još samo jedna runda i to ona najteža. Izborna Skupština FSS na kojoj će biti imenovan novi prvi čovek srpskog fudbala zakazana je za 15. jul, i više nema dileme koje će se dve struje boriti za prevlast u srpskom fudbalu. Pokret za promene, čije su idejne vođe Nebojša Leković i Dragan-Aca Bulić, namerava da kandiduje Iliju Petkovića za predsednika FSS, dok druga struja okupljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << oko Milovana Đorića i Tomislava Karadžića i dalje vaga o eventualnom protivkandidatu nekadašnjem selektoru SCG.

Iako čelnici Pokreta za promene potenciraju da će se Petković sigurno kandidovati ispred njihove organizacije, iskusni stručnjak za sada odbija da priča javno o tome. Leković tvrdi da se bivši selektor SCG ne predomišlja, nego da će sigurno biti kandidat za predsednika FSS.

- Ne znam zašto Petković neće javno da priča o kandidaturi. Mi smo razgovarali sa njim i on je prihvatio da se kandiduje. To što ne priča javno o kandidaturi verovatno ima veze i sa njegovim karakterom jer je on skroman čovek koji ne voli preterano da se eksponira u javnosti. Bez obzira na sve, uvereni smo da je Petković pravi kandidat i da će trijumfovati na izborima koji su sudbinski. Ako sada promašimo, stavićemo katanac na Savez! - ističe Leković u razgovoru za Glas javnosti.

I GEBELS DA POZAVIDI ĐORIĆU

Milovan Đorić kaže da je posle izbora u regionima unutar FSS odnos snaga 3:1 za njegovu opciju i da će ona sigurno dati novog predsednika Saveza. Kako u Pokretu za promene gledate na to?

- Čitam svakoga dana njihove izjave po kojima je u našem fudbalu sve lepo da lepše ne može biti!? Jasno je svima da su oni u manjini i da će morati da odu, što su fudbalski ljudi širom Srbije pokazali na subotnjim izborima. Pokazali su da žele promene, a ova struja oko Milovana Đorića se bavi manipulacijma, lažima i podmetanjima na kojima bi im pozavideo i Jozef Gebels! - kaže Leković.

Predsednik Čukaričkog Aleksandar Mihailović izjavio je da je Petković samo dobar trener i da je prestar da bi „učio“ posao predsednika FSS.

- Ne želim da ulazim u bespotrebnu polemiku sa nekompetentnim ljudima. Dotičnom gospodinu mogu da poručim da nikako nije u pravu i da je Ilija Petković idealna ličnost za predsednika FSS. Priča o Petkovim godinama je obična glupost. Svakako najbolji primer za to sedi u našem susedstvu. Vlatko Marković je jedan od najstarijih fudbalskih čelnika u svetu, a FS Hrvatske sa njim beleži konstantne uspehe. Petković je dovoljno iskusan i kvalitetan čovek, kadar da pokrene srpski fudbal sa mrtve tačke - odgovara Leković.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.