Pens negira da priprema teren za kandidaturu na izborima 2020.

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Avg.2017, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pens negira da priprema teren za kandidaturu na izborima 2020.

Potpredsednik SAD Majk Pens oštro je danas odbacio medijske navode da priprema teren za moguću kandidaturu na predsedničkim izborima 2020. godine, ako američki predsednik Donald Tramp na njima ne bude učestvovao.

U izjavi koju je objavila Bela kuća, Pens je naveo da je tekst u današnjem izdanju Njujork tajmsa "sramotan i uvredljiv" za njega, njegovu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << porodicu i ceo njegov tim i da su "navodi u tom članku apsolutno netačni".

On je dodao da će njegov tim "usmeriti sve napore na unapređenje agende predsednika (Trampa) kako bi on bio reizabran 2020. godine".

Njujork tajms je naveo da se nekoliko republikanaca, među kojima je i Pens, priprema za izbore 2020. godine i da oni vode "kampanju u senci". U tom smislu se pominju Pensove političke aktivnosti i aktivno prikupljanje sredstava, iako se u članku navodi da su neimenovani savetnici nagovestili da će se on kandidovati jedino ako Tramp odustane.

Tramp za sada nije nagovestio da neće ući u trku za svoj drugi predsednički mandat, ali je njegovih prvih šest meseci na mestu predsednika obeleženo nizom istraga, borbama između njegovih ljudi i turbulencijama u Kongresu.

Portparolka Njujork tajmsa Danijele Roudis Ha navela je u izjavi da su oni "sigurni u tačnost" svog izveštavanja i da će pustiti da "priča sama kaže".
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.