Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Maj.2019, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pendarovski očekuje da će izbori biti uspešni i da će pobediti Siljanovsku

Kandidat vladajuće koalicije za predsednika Severne Makedonije Stevo Pendarovski izjavio je danas da očekuje miran izborni dan i još ubedljiviju pobedu u drugom krugu izbora.

Pendarovski koji je za 4.240 glasova ili oko pola procentnog poena u prvom krugu pobedio kandidatkinju makedonske opozicije Gordanu Siljanvsku-Davkovu, rekao je da očekuje da će za njega glasati ljudi koji u prvom krugu nisu izašli na izbore i koji su glasali za kandidata albanske opozicije Blerima Reku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Kandidat vladajuće koalicije oko SDSM i DUI istakao je da se nada da će deo tih glasača izaći i glasati za njegov koncept koji "znači kretanje napred za sve građane u Republici Severnoj Makedoniji, sve etničke zajednice bez obzira na versku, nacionalnu ili partijsku pripadnost".

Pendarovski je rekao da je na osnovu izlaznosti u prvom delu dana optimista da će u drugom izbornom krugu biti postignut potreban cenzus od najmanje 40 procenata da izbori budu uspešni.

"Današnji izborni dan u drugom krugu je počeo mirno. Iskreno se nadam i verujem i da će tako i završiti. Tako ćemo kao država pokazati da smo spremni da organizujemo fer, demokratske i transparentne izbore, kao što i stoji zemlji koja će uskoro početi pregovor sa EU", rekao je Pendarvoski nakon što je glasao na biračkom mestu u skopskom naselju Autokomanda.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.