Pendarovski: Neću se kandidovati za drugi mandat

Izvor: B92, 06.Dec.2023, 20:03

Pendarovski: "Neću se kandidovati za drugi mandat"

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski izjavio je danas da ne planira da se kandiduje za novi predsednički mandat.

On je novinarima, nakon foruma o merama protiv korupcije, rekao da nema u planu da se ponovo kandiduje za predsednika na izborima zakazanim za 8. maj naredne godine, prenosi A1on.

Pendarovski je za petog predsednika Severne Makedonije izabran 12. maja 2019. godine. Najveći deo svoje profesionalne karijere proveo je u Ministarstvu unutrašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslova kao bezbednosni analitičar, a radio je i kao savetnik za nacionalnu bezbednost i spoljnu politiku dvojice makedonskih predsednika Borisa Trajkovskog i Branka Crvenkovskog.

Pendarovski je prvi put bio kandidat za predsednika države 2014. godine, koalicije koju je predvodio SDSM, ali nije uspeo da pobedi tadašnjeg predsednika Đorđa Ivanova.

On je 2019. godine drugi put bio kandidat na predsedničkim izborima, kao kandidat SDSM, DUI i desetina drugih političkih partija i pobedio kandidatkinju opozicione VMRO-DPMNE univerzitetsku profesorku Gordanu Šiljanovsku Davkovu.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Predsednik Severne Makedonije: Niko normalan ne razmišlja o izborima u ovako tragičnim vremenima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2023, 08:50

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski izjavio je da niko normalan ne može da razmišlja o izborima "u ovako tragičnim vremenima", nakon što je prethodno rekao da ne planira da se kandiduje za novi predsednički mandat.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.