Izvor: Radio 021, 10.Maj.2020, 12:28

Pastor: Novi datum pokrajinskih izbora 21. jun

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor potpisao je danas izmenjenu odluku o raspisivanju pokrajinskih izbora, kojom je kao novi datum održavanja izbora utvrđen 21. jun.

Ovu odluku Pastor je potpisao u skladu sa svojim ovlašćenjima i važećom pravnom regulativom, kao i promenama nastalim zbog vanrednog stanja u Srbiji, saopšteno je iz Skupštine Vojvodine.

Pastor je ponovio da se pokrajinski izbori >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << održavaju po proporcionalnom izbornom sistemu, odnosno u Vojvodini kao jednoj izbornoj jedinici, a poslanici se biraju na osnovu lista političkih stranaka, koalicija ili grupe građana.

On je pozvao učesnike na izborima na korektnu i poštenu izbornu utakmicu, na izbornu kampanju zasnovanu na programima i argumentima, kao i na međusobno uvažavanje i poštovanje.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.