Pajtić uskoro saopštava odluku o izborima u DS

Izvor: Danas, 10.Maj.2016, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić uskoro saopštava odluku o izborima u DS

Beograd - Predsednik DS Bojan Pajtić bi uskoro mogao da odluči i saopšti za kada raspisuje izbore u stranci, rekli su Danasu izvori u DS. Kako nam je objašnjeno, do kraja maja ili na samom početku juna demokrate će održati sednicu Glavnog odbora koja bi trebalo da oformi organizacioni odbor za sprovođenje stranačkih izbora. Ako to ne uradi ranije, Pajtić bi odluku o raspisivanju izbora mogao da saopšti na sednici tog tela. Do tada, kako kažu naši sagovornici, za sada dva nezvanična >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << kandidata za trku za predsedničku funkciju, Pajtić i Dragan Šutanovac, treba da se dogovore o svim aspektima izbora, počevši od toga da li će izbori biti delegatski ili neposredni.

                 

Naši izvori kažu da se za sada ide na organizaciju neposrednih izbora, što je Pajtić u petak i najavio. Postoje dva scenarija za termin održavanja izbora i to krajem juna ili u drugoj polovini septembra. Septembar bi mogao biti realnija opcija, jer u junu već počinju godišnji odmori, a i neophodno je usvojiti sve neophodne stranačke akte za neposredne izbore, za šta je potrebno dosta vremena. Šutanovac je, kako kažu naši sagovornici, za brzo održavanje izbora, dok je Pajtić za glasanje u septembru.

Demokrate u stranačke izbore ulaze podeljeni u više struja, kažu naši sagovornici. Kako navode demokrate sa kojima smo razgovarali, svi traže svoj prostor i da se politika i stranka ne menjaju mnogo, dok drugi misle da DS treba građanima da ponudi odgovor na pitanje kakvu Srbiju žele da grade i vide 2020. Ekipa, kako kažu naši izvori, koja se zalaže za brzo vraćanje na vlast, najglasnija je, iako nema odgovor na pitanje kako ponovo biti na vlasti bez ponude nečeg novog. Treća grupacija ipak smatra da građanima treba ponuditi nove ljude i novu politiku i da ko god od mogućih kandidata, koji se pominju u javnosti, za predsednika DS ne može da napravi zaokret u odnosu na dosadašnju sliku koju DS šalje građanima.

Podsetimo, u medijima se kao mogući kandidati za predsednika DS pominju Branimir Kuzmanović, generalni sekretar DS, i Nataša Vučković, potpredsednica demokrata. Sigurni u svoju odluku o kandidaturi zasad su Pajtić i Šutanovac.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.