PRESUDIO JEDAN GLAS: Obrt u tri opštine u Bosni i Hercegovini, pristigli listići promenili rezultate glasanja

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Dec.2020, 09:53

PRESUDIO JEDAN GLAS: Obrt u tri opštine u Bosni i Hercegovini, pristigli listići promenili rezultate glasanja

Rezultat se nakon brojanja pristiglih glasova okrenuo i u Kalesiji gde je pobedio kandidat kandidat SDA Zijad Kulanić, i to sa jednim glasom razlike.

Centralna izborna komisija BiH objavila je konačne rezultata izbora, a oni se u nekim mestima, zahvaljujući glasovima poštom, potpuno razlikuju od onih preliminarnih.

Kako je rekao predsednik CIK BIH Željko Bakalar, od mobilnih timova ili kovid timova zajedno brojano je 21.596 listića, nepotvrđenih je bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 5.034 listića, glasova u odsustvu 1.684, dok su od glasova poštom izbrojana 51.232 listića.

Upravo ovi glasovi napravili su preokret u nekoliko opština. Među njima je i Derventa, u kojoj je došlo do potpunog preokreta u trci za načelnika. Iako je SDS-ov Vlado Kovačević pobedio prema preliminarnim rezultatima, glasovi poštom presudili su da načelnik Dervente ipak ostane SNSD-ov Milorad Simić.

Njegov protivkandidat Sead Džafić je u Kalesiji već proglasio pobedu, koja je ipak bila preuranjena, s obzirom da je nakon prebrojavanja listića koji su pristigli od mobilnih timova Kulanić osvojio glas više.

Nakon što je CIK utvrdila rezultate lokalnih izbora u BiH, došlo je do promene i u Ilijašu. Načelnik ove opštine ipak ostaje kandidat SDA Akif Fazlić, koji je nakon svih prebrojanih glasova svog protivkandidata Četvorke, Amara Dovadžiju, pobedio sa 46 glasova razlike.

U ovom slučaju u Fazlićevu korist presudili su glasovi mobilnih timova, u odsustvu i putem pošte, dok je za Dovadžiju više glasova bilo s biračkih odbora.

Do promena je došlo i u Trebinju, i to u broju osvojenih mandata. Narodni poslanik i nosilac Liste za pravdu i red, Nebojša Vukanović, zbog glasova poštom i onih od mobilnih timova će umesto šest u Skupštinu Trebinja sa četiri odbornika. On tvrdi da je pokraden, te da je sve prijavio nadležnima.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zijad Kulanić pobijedio u Kalesiji s jednim glasom više

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Dec.2020

KALESIJA - Samo jedan glas je presudio u tijesnoj utrci za mjesto načelnika Kalesije nakon što je CIK BiH objavio utvrđene konačne rezulate lokalnih izbora u BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.