POKS: Izbori za godinu i po da budu za ustavotvornu skupštinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2020, 13:58

POKS: Izbori za godinu i po da budu za ustavotvornu skupštinu

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) pozdravio je danas odluku da se oroči mandat vladi i parlamentu na godinu i po dana, ali navode da bi tada trebalo raspisati izbore za ustavotvornu skupštinu.

Ta skupština bi otvorila diskusiju o najvažnijim temama u društvu, od položaja KiM u sastavu Srbije, pa do teme oblika vladavine, republike ili kraljevine, smatraju u POKS-u.

"Novi Ustav Srbije treba da nastane iz jasne volje građana iskazane na fer i demokratskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izborima", izjavio je predsednik POKS Žika Gojković, a navodi se u saopštenju.

Dodaju da sve političke stranke, i vlasti i opozicije, treba da pokažu zrelost i da već sada otpočnu dijalog o pripremi fer izbora 2022, koji će, kažu, budućoj skupštini dati pun legitimet, neophodan za donošenje najvažnijih političkih odluka.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.