POČELA IZBORNA TIŠINA: U subotu se ponovo glasa na 30 BIRAČKIH MESTA

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Dec.2023, 01:23

POČELA IZBORNA TIŠINA: U subotu se ponovo glasa na 30 BIRAČKIH MESTA

Oko 12.000 moći će da glasa na ponovljenim izborima.

 Izborna tišina počela je večeras u ponoć, pred ponavljanje izbora koji će se u subotu, 30. decembra, održati na više od 30 biračkih mesta na izborima za narodne poslanike, kao i na tri mesta za odbornike Skupštine grada Beograda.

Oko 12.000 birača će na ponovljenim izborima moći da glasa u subotu od sedam do 20 časova
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Glasanje za izbor za narodne poslanike biće ponovljeno na biračkim mestima za koja je konstatovano da se ne mogu utvrditi rezultati glasanja i na kojima je poništeno glasanje na izborima za narodne poslanike održanim 17. decembra.

Neka od biračkih mesta na kojima će se ponovo glasati su biračko mesto 28 u opštini Babušnica, biračko mesto Bojniku, biračko mesto 18 u Velikom Gradištu, biračkom mestu broj 2, 24 i 45 u Vlasotincu, na biračkom mestu broj 23 u Trsteniku, biračkom mestu 15 u Žagubici, biračkom mestu broj 5 u Koceljevi, broj 40 u Lebanu, broj 18 u Petrovcu na Mlavi, broj 8 Plandištu, broj 24 u Raški, broj 6 i 37 u Svrljigu, broj 40 u Tutinu, broj 8 u Ćupriji.

Ponoviće se i glasanje na onim mestima gde je glasanje poništeno i to: biračko mesto 32 Aranđelovac, 24 Babušnica, 23 Veliko Gradište, 26 Koceljeva, 10 Kosjerić, 7 Kula, 4 Petrovac na Mlavi, 22 Svrljig, 25 Topola, 16 Ćuprija, kao i na biračkom mestu broj 12 u Bojniku.

Izbori će biti ponovljeni i na tri biračka mesta u opštini Kula, i to na biračkim mestima 21, 1 i 33, Istog dana glasaće se i za odbornike Skupštine grada Beograda, i to na tri biračka mesta.

Kako je saopštila Gradska izborna komisija, 30. decembra će se ponovo glasati na biračkom mestu broj 73 u Gradskoj opštini Voždovac i biračka mesta broj 15 i 122 u Gradskoj opštini Novi Beograd.

Izvor: Srbija Danas/Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U ponoć počela izborna tišina koja će trajati do subote u 20 časova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Dec.2023

U Srbiji je u ponoć počela izborna tišina, uoči ponavljanje izbora na više od 30 biračkih mesta, i trajaće do zatvaranja tih birališta u subotu, 30. decembra, u 20 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.