PLANIRAJU DA PONOVE ISTI SCENARIO: Đilasovci najavili NOVE SKANDALE u Skupštini grada - ne žele da prihvate izbornu volju građana

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2024, 10:27

PLANIRAJU DA PONOVE ISTI SCENARIO: Đilasovci najavili NOVE SKANDALE u Skupštini grada - ne žele da prihvate izbornu volju građana

Srbija protiv nasilja se zalaže za nasilje.

Za danas je zakazan nastavak konstitutivne sednice Skupštine grada Beograda, koja je prethodno prekinuta zbog divljanja odbornika iz koalicije okupljene oko Dragana Đilasa, a po svemu sudeći, oni planiraju da ponove isto scenario.

Kopredsednik Zeleno-levog fronta (ZLF) Radomir Lazović, prvi na listi „Srbija protiv nasilja“ na republičkim izborima, najavio je novi haos koji će, sad je već >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jasno, pokušati da izazovu!

Lazović je izjavio da očekuje da njihovi odbornici i odbornice na predstojećoj sednici Skupštine Beograda „još jednom pokažu otpor pokradenim izborima“.

- Imam puno poverenje u njih i smatram da su oni ljudi koji bi ovaj grad mogli da vode u pravcu dobrom za Beograd i naše građane, u pravcu da se ulaže u javna dobra, a da se ne uništavaju prirodna dobra. Naši odbornici će pružiti otpor samovolji Aleksandra Vučića i njegovoj nameri da otme pobedu opozicije u Beogradu - rekao je Lazović u intervjuu za nedeljnik NIN.

Na ove najave osvrnuo se poslanik SNS Radoslav Milojičić Kena, koji kaže da misli da je "Lazoviću neko oteo mozak".

- Kao neko ko zna koliko je para dobio od stranih službi da razara našu Srbiju, Lazović bi trebalo da zna i da je 49 veće od 43 i da je lista Aleksandra Vučiće ubedljivo pobedila i u Srbiji i u Beogradu. To znaju i oni, kao što znaju da je i ODIHR rekao da su izbori bili fer, da je pohvalio rad RIK-a i da čak ima dve preporuke manje nego posle prošlih izbora. Zato Lazović može da se uhvati podruku sa svojim gazdom Đilasom i da kuka jer je svaki uspeh Srbije za njih poraz - naveo je on.

Predsednik privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić rekao je juče da nije među onima iz Srpske napredne stranke koji vrše pritisak na predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se formira većina u Beogradu. Rekao je da će odluka o tome da li će se ići na nove izbore biti doneta do 3. marta koji je, prema njegovim rečima, zakonski datum za formiranje gradske vlasti.

Izvor: Srbija Danas/Informer
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.