Opšti izbori u Španiji 20. decembara

Izvor: Akter, 02.Okt.2015, 08:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opšti izbori u Španiji 20. decembara

Španski premijer Marijano Rahoj najavio je danas opšte izbore za 20. decembar, za vreme intervjua na španskoj televiziji Antena tri

Četiri partije će se boriti za vlast. Prema anketama, Rahojeva konzervativna Narodna partije bi mogla da osvoji najveći broj mesta u parlamentu ali će verovatno izgubiti većinu koju je osvojila na izborima 2011. godine.

Socijalistička partija je glavna opozicija, ali dve nove partije su se pojavile ove godine kao ozbiljne političke >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << snage među Špancima kojima su dosadile mere štednje i korupcija u vlasti. To su ekstremno levičarski Podemos (Možemo) i partija centra Sijudadanos (Građani).

Sijudadanos je postala druga po veličini stranka na regionalnim izborima u Kataloniji koji su održani u nedelju. Kandidati koje je Podemos podržao u maju postali su gradonačelnici Madrida i Barselone.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Španija: Premijer najavio opšte izbore za 20. decembar

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Okt.2015

Španski premijer Marijano Rahoj danas je najavio da će opšti izbori u toj zemlji biti održani 20. decembra...Rahoj, koji je to saopštio u intervjuu za TV stanicu Antena 3, uživa apsolutnu većinu u parlamentu sa svojom konzervativnom Narodnom partijom, ali ankete sugerišu da im se po podršci...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.