Opšti izbori u BiH 7. oktobra

Izvor: RTS, 08.Maj.2018, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opšti izbori u BiH 7. oktobra

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine sapštila je da će opšti izbori biti održani u nedelju 7. oktobra, prenosi "Fena".
Predsednica Centralne izborne komisije Irena Hadžiabdić rekla je da se raspisuju izbori za Predsedništvo BiH, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << BiH, Predstavnički dom Federalnog parlamenta, Narodnu skupštinu Republike Srpske, predsednika i potpredsednika RS, kao i kantonalne skupštine.

"U biračkom spisku je 3.381.000 glasača, a izbori će koštati 8,5 miliona konvertabilnih maraka", rekla je novinarima predsednica CIK.
Zvanična predizborna kampanja počeće 7. septembra, odnosno mesec pre održavanja samih izbora.
Opšti izbori 2018. održaće se bez sprovedene presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, prenosi Kliks.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

CIK: Izbori će koštati osam miliona KM, uvedeni noviteti

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Maj.2018

SARAJEVO - Na predstojećim opštim izborima u BiH koji će biti održani 7. oktobra, pravo glasa će imati 3.381.963 građana. Izbori će koštati blizu osam miliona maraka. Napravljena su poboljšanja u glasačkom procesu, naglasili su iz Centralne izborne komisije BiH...Centralna izborna komisija...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.