Opozicioni pokreti: Nestranačko telo za kontrolu izbora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2021, 15:11

Opozicioni pokreti: Nestranačko telo za kontrolu izbora

Predstavnici nekoliko opozicionih pokreta saopštili su danas da će formirati nestranačko telo sastavljeno od opozicionih organizacija i pojedinaca koje će se baviti kontrolom izbora, kako bi se, kažu, osiguralo da predstojeći izbori budu fer i slobodni.

Predstavnici pokreta "1 od 5 miliona", "Buđenje" iz Šapca, "Za naše Smederevo", "Savez za Jagodinu","Novi koncept" iz Paraćina, "Ključ promena" i mladi poljoprivrednici iz Smedereva okupili su se ispred Republičke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izborne komisije i pozvali građane i druge organizacije da, kako navode, daju doprinos u borbi za demokratske izbore.

Predsednik izvršnog odbora pokreta "1 od 5 miliona" Stefan Pavlović rekao je da će ta udruženja formirati telo koje će obučavati kontrolore da na izbornim mestima vode računa o svakom glasu, u cilju sprečavanja, kako objašnjava, bilo kakve izborne nepravilnosti.

"Radimo i na aplikaciji koja će pomoći kontrolorima da prijavljuju nepravilnosti ali i da lakše dostavljaju rezultate sa izbornih mesta", rekao je Pavlović novinarima ispred RIK-a.

Član pokreta "Buđenje" Vladimir Terzić rekao je da je suština da se poboljša kontrola izbora u stvaranju jakog bloka kontrolora koji će, kako navodi, raditi za čitavu opoziciju, ali i u interesu vlasti, jer bi, kaže, svima trebalo da budu cilj pošteni i slobodni izbori.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.