Opozicija  traži nove izbore u Nišu

Izvor: juGmedia, 30.Apr.2016, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija traži nove izbore u Nišu

NIŠ – Stotinak pristalica i članova  Demokratske partije, Socijaldemokratske partije, Narodnog pokreta Srbije, Liberalno demokratske partije i Demokraske unije Roma okupili su se večeras ispred sedišta Gradske izborne komisije i zatražili da izbori u Nišu budu poništeni na svim nivoima.

Lideri opozicije koja je u Nišu na izborima nastupila sa listom „Niš, moj grad“  održali su konferenciju za novinare „pod >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << vedrim nebom“ i  zatražili dolazak stranih posmatrača na ponovljene izbore i smenu Gradske i Opštinskih izbornih komisija.

Predsednik Narodnog pokreta Srbije u Nišu  Branislav Jovanović je izjavio da su izbori u Nišu potpuno neregularni.

„Imamo dokaze da je kradje bilo na svim nivoima, kako na optštinskom i gradskom nivou tako i na republičkom, i tražimo njihovo ponavljanje“, kazao je Jovanović.

Lider niških socijaldemokrata Dragoslav Ćirković je naglasio da „niko živ“ u Nišu ne zna gde su štampani listići za gradske i opštinske izbore.

Potpredsednik Demokratske unije Roma Saša Arifović rekao je da ova stranka podržava zahtev koalicije „Niš, moj grad“ za ponavljanje izbora u Nišu.

„Kampanja takodje nije bila fer. Neke romske mahale bile su korumpirane raznim paketima hrane i novčanim sredstvaima koja su isplaćena preko Centra za socijalni rad“, rekao je Arifović.

Opozcioni lideri su naglasili da je Niš na žalost posle 20 godina ponovo doživeo izbornu kradju, ali da opozcija ima snage da se izbori za svaki glas gradjana.

(Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.