Opozicija danas bez odluke o bojkotu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2019, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija danas bez odluke o bojkotu

Niko od učesnika današnjeg sastanka opozicionih stranaka i pokreta nije rekao da će učestvovati na izborima pod ovakvim uslovima, ali za sada nisu sve stranke donele odluku o bojkotu, rečeno je posle sastanka.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao je da će stranke odluke o eventualnom bojkotu izbora na proleće naredne godine doneti u narednih dvadesetak dana.

On je istakao da je svestan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da ta odluka ni za koga nije laka, dodavši da će biti velikih pritisaka da se izbori ne bojkotuju.

U opštini Stari grad danas posle podne održan je sastanak dela opozicije čija je tema bila, po najavi Saveza za Srbiju, aktuelna politička situacija.

Za razliku od prethodnog sastanka, današnjem nisu prisustvovali predstavnici Demokratske stranke Srbije, jer je za njih, kako je za Tanjug rekao predsednik stranke Miloš Jovanović, bojkot preuranjena tema.

Sastanku su prisustvovali lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas, predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac, predsednik Nove stranke (NS) Zoran Živković, funkcioner Stranke moderne Srbije Vladimir Đurić, predstavnici Dosta je bilo (ĐB) i Pokreta slobodnih građana (PSG).

Među učesnicima su i funkcioner Socijaldemokratske stranke (SDS) Konstantnin Samofalov, predstavnici inicijative Ne da(vi)mo Beograd, pokreta "1 od 5 miliona", osnivač Zajedno za Srbiju Dušan Petrović, predstavnik Dveri Jugoslav Kiprijanović i Narodne stranke Zdravko Ponoš.

Prethodni sastanak predstavnika opozicije održan je 5. avgusta na kojem je bilo reč o realizaciji "Sporazuma s narodom" i zahteva opozicije iz decembra prošle godine.

U periodu između dva sastanka održana je treća runda razgovora između vlasti i opozicije, kada su predstavnici SzS dali rok vlastima do 15. septembra da ispune "medijske uslove" koji se tiču promena u REM-u i RTS-u.

U međuvremenu je Narodna stranka donela odluku o bojkotu, a lider Dveri Boško Obradović najavio da će isto predložiti Predsedništvu stranke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.