Opozicija da odbije moguće vanredne parlamentarne izbore

Izvor: Vesti-online.com, 16.Nov.2017, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Opozicija da odbije moguće vanredne parlamentarne izbore"

Sociološkinja Vesna Pešić smatra da opozicija treba da odbije eventualne vanredne parlamentarne izbore i time pokaže da ima kičmu.

Ona je za N1 navela da je razočarana Sašom Jankovićem koji umesto da okupi opoziciju, on ju je razbio. Smatra da opozicionom bloku ne treba bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Pešićeva kaže da je kasno da izbori budu raspisani za decembar, pa će ih verovatno biti u regularno vreme - u februaru, martu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
- Na tu odluku utiče samovolja - ako Aleksandar Vučić smatra da treba da proširi tu bitku na celu Srbiju i sebi obezbedi učestvovanje na tim izborima, ako proceni da je njemu to u interesu... On radi samo ono što je njemu u interesu - kaže na pitanje šta će uticati na odluku o tome da li će biti i vanrednih parlamentarnih izbora, uz redovne beogradske.

Pešićeva podvlači da vanredni izbori nemaju nikakvu osnovu, da vlast ima ubedljivu većinu u parlamentu, i da bi njihovo raspisivanje bilo zloupotreba Ustava i zakona. Opozicija bi trebalo da odbije vanredne izbore, da kaže - mi idemo na beogradske, a ti trči sam, navela je gostujući u emisiji Novi dan.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.