Opozicija: Nećemo dozvoliti da Milo od Nikšića napravi Sjevernu Koreju

Izvor: Vostok.rs, 22.Feb.2017, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija: Nećemo dozvoliti da Milo od Nikšića napravi Sjevernu Koreju

Opozicija je najavila da će, ukoliko se ipak održe izbori u Nikšiću, pripremiti adekvatan odgovor.

„Ovo što se sada radi na nikšićkoj političkoj sceni i uopšte političkoj sceni u Crnoj Gori očigledno ima samo u Sjevernoj Koreji Kim Džong Una, jer imate progon političkih protivnika i takmičenje partije same sa sobom„, rekao je Janko Milatović iz Demokratskog fronta.

Ukoliko se izbori ipak održe u zakazano vrijeme, sa DPS-om i SD-om na biračkim listićima, u koaliciji DF-SNP-Demos imaju plan B koji će razmotriti sa kolegama iz opozicije.

„U biračkim odborima imamo 40 posto predsjednika, imamo po dva predstavnika na svakom biračkom mjestu, pa neka se DPS zamisli šta mi možemo i šta će se desiti toga dana, neka razmišljaju„, kazao je Milatović za TV Vijesti.

Opozicija je spremna da uhvati priključak ukoliko se izbori odgode, a iako je predsjednik države Filip Vujanović negativno odgovorio na zahtjev SDP-a vjeruju da će ta odluka morati da se promijeni.

„Nadam se da će preovladati razum i da ćemo svi učestvovati na izborima, ne zbog nas kao političkih partija već zbog građana“, rekao je Milatović.

Elma Adrović iz SDP-a je kazala da bojkot parlamenta na državnom nivou i bojkot izbora u Nikšiću nije situacija koju bi poželio prosječan birač Nikšića.

Demokrate ukazuju na koordinaciju s ostatkom opozicije i isprovocirane Đukanovićevim pozivom Nikšićanima da izađu na izbore, takođe poručuju da neće sjedjeti skršenih ruku,

„Mi smo navikli na njegovo nasilje, ali će on tek upoznati naš odgovor„, rekao je Momo Koprivica.

IN4S

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.