Oni će biti Putinovi protivkandidati na izborima u Rusiji

Izvor: BKTV News, 23.Dec.2017, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oni će biti Putinovi protivkandidati na izborima u Rusiji

Prvu izbornu listu za predsedničke izbore u Rusiji danas je proglasila Centralna izborna komisija, a glasači će na birališta izaći 18. marta sledeće godine.

Među kandidatima za predsednika Rusije je Vladimir Žirinovski, lider Liberalno-demokratske partije Rusije koji je kandidaturu podneo pre dva dana, prenose ruski mediji.

Vladajuća Jedinstvena Rusija podržala je na današnjem kongresu kandidaturu >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << predsednika Vladimira Putina koji će na izbore izaći kao nezavistan kandidat.

Partija Građanska inicijativa takođe ima kongres danas na kojem se očekuje da će nominovati poznatu televizijsku voditeljku Kseniju Sobčak za predsedničkog kandidata. Ona je ćerka reformističkog gradonačelnika Sankt Peterburga Anatolija Sobčaka, čiji zamenik je svojevremeno bio i sam Putin 90-tih godina.

Sobčakova se pozicionira kao neko ko je protiv svih ostalih i ko želi da privuče građane nezadovoljne svim ostalim kandidatima. Ona kritikuje politiku Kremlja i poziva na demokratske promene, ali ne napada Putina lično, prenosi AP.

Ksenija Sobčak (Foto: Tanjug/AP/Denis Tyrin)Neki analitičari vide kandidaturu Sobčakove kao pokušaj Kremlja da oživi trku i poveća odziv birača, a da pritom ne ugrozi Putina.

Ipak, najglasnijem Putinovom kritičaru Alekseju Navaljnom, kojem nije dozvoljeno učešće na izborima zbog sudske presude. On najavljuje proteste kako bi naterao Kremlj da mu dozvoli kandidaturu, a u suprotnom najavljuje kampanju bojkota izbora.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.