Izvor: Blic, 24.Jan.2024, 00:02

Oliver nam otkriva dve strane medalje u Tirolu: Srbi često rade ova dva posla, plata 1.800 evra, ski pas 150, imaju obrok i smeštaj, a kakva su im prava?

Srpkinja i Srbin su visokorangirani kandidati na izborima za Radničku komoru austrijske pokrajine Tirol, a to bi moglo da utiče na sudbinu čak četiri miliona ljudi. Oliver Ranisavljević je na 10. mestu liste FSG. On je ujedno i predsednik Zajednice Srba, a više od 10 godina bori za prava zaposlenih i radnika. U razgovoru za "Blic Biznis" otkriva kako žive naši radnici tamo, kakva su im prava, ali i da li ski sezona tamo jeftinija.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Biljana se suprotstavila gradonačelniku, dobila otkaz pa pokazala koliko vredi: Austrijski mediji Srpkinju su proglasili "lavicom iz Vorgla"

Izvor: Blic, 24.Jan.2024

Biljana Vrzogić, kandidatkinja srpskog porekla FSG (Frakcije socijaldemokratskih sindikalaca) na izborima za Radničku komoru u Tirolu, proglašena je „lavicom iz Vorgla“. Ona se, kao majka troje dece, zaposlena u Staračkom domu u ovom gradu i predstavnik sindikata, aktivno i glasno zalagala za...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.