Oliver Ivanović optužio Albance za sukobe

Izvor: Glas javnosti, Beta, 30.Maj.2010, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oliver Ivanović optužio Albance za sukobe

KOSOVSKA MITROVICA  - Državni sekretar Ministarstva za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović optužio je  Albance da su odgovorni za sukobe na mostu na reci Ibar u Kosovskoj Mitrovici, u kojem je dvoje ljudi lakše povređeno.

"Incident je odavno smišljen. Albanci znaju za izbore, a pravi razlog za njihove proteste i okupljanje bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova jeste strah od mogućih optužnica (za ratne zločine)", >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << rekao je Ivanović u Kosovskoj Mitrovici, gde se u organizaciji srpskih vlasti održavaju lokalni izbori.

Ivanović je izrazio nadu da ndavno uhapšeni Sabit Geci "neće biti poslednji" pripadnik OVK-a koji je "pozvan da se izjasni o svojim aktivnostima 1998. i 1999. godine".

Policija Euleksa je početkom maja uhapsila Gecija zbog sumnje da je 1999. godine počinio ratne zločine na Kosovu.

Prema Ivanoviću, razlog za današnje proteste Albanaca u Kosovskoj Mitrovici jeste i pokušaj Euleksa da iskoreni korupciju iz albanskih institucija na Kosovu. Kosovski Albanci i Srbi sukobili su se danas na mostu na reci Ibar koji deli južnu i severnu Kosovsku Mitrovicu u kojoj se danas održavaju opštinski izbori u organizaciji vlasti Srbije.

Protestujući zbog izbora u severnom delu grada, veterani bivše OVK okupili su se kod mosta u južnom delu grada i počeli kamenicama da gađaju Srbe okupljene na suprotnoj strani mosta.

Srbi su uzvratili kamenicama, a na sredinu mosta stigli su tenkovi Kfora, kao i policija Euleksa da bi razdvojili sukobljene strane. Na sredini mosta su i kola hitne pomoći. U tom gradu situacije je trenutno mirna.

Sramota je sto "gospodin" Oliver drzi pridike o patriotizmu, a sa druge strane podrzava "top secret" konferenciju podeljenih gradova ciji su glavni protagonisti ministri kosovsko-albanske vlade.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.