Oglasio se Kurti; Popustio je

Izvor: B92, 23.Jun.2023, 07:36

Oglasio se Kurti; Popustio je

Brisel -- Aljbin Kurti izjavio da su potrebni novi izbori u četiri opštine na severu KiM jer je izlaznost bila mala i dodao da razume da je legitimitet nepotpun.

"S druge strane, moramo da nađemo pravno rešenje, a ne da radimo mimo zakona. Moguća je peticija građana, u kojoj će se zahtevati da se prekine mandat gradonačelnika tih opština. Spreman sam da pomognem u tome, ali ne možemo da idemo diktatom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na gradonačelnike i nezakonskim rešenjima, to bi stvorilo dodatni problem", rekao je kosovski premijer novinarima u Briselu.

On tvrdi da policijske akcije na severu KiM su "reakcije raznih nasilnih ekstremista", kao i da nisu akcije policije, već reakcije.

"Kriminalne grupe napadaju Kfor, policiju, novinare. Najpre treba da se otarasimo kriminalnih elemenata, a potom, obećali smo da će biti smanjeno prisustvo naše policije u opštinskim zgradama", dodao je Kurti.

On je rekao da normalizacija odnosa treba da se desi putem implementacije Osnovnog sporazuma.

"Utisak mi je da je Srbija rekla 'da' sporazumu, a sada se kaje i želi da opstruira implementaciju. Moramo da implementiramo što pre sporazum, i da Kosovo ima normalne odnose sa Srbijom. EU, Brisel, su mesto gde treba da rešavamo probleme, ali zato treba više energije, insistiranja i ozbiljnosti", rekao je Kurti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Izlaznost na izborima

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.