Održana osma sednica IO NALED-a (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 19.Apr.2017, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana osma sednica IO NALED-a (FOTO)

Osma sednica Izvršnog odbora NALED-a održana je danas u prostorijama Gradske opštine Palilula, a domaćin sednice predsednik IO NALED-a i predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić je istakao da današnja sednica predstavlja dogovor za predstojeću izbornu Skupštinu NALED-a koja će se održati 26. aprila.

Jovičić je, u izjavi za medije pre sastanka, objasnio da će se 26. aprila birati članovi za Upravni, odnosno Nadzorni odbor i utvrditi prioriteti u radu organizacije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << />
Kako je naveo, na današnjoj sednici biće reči i formiranju Privrednog saveta na nivou opštine Palilula, koji će, prema rečima predsednika, poboljšati i omogućiti veći dijalog između privrednika i institucija u našoj zemlji.

Foto: Promo

- Još jedna u nizu današnjih tema biće i formiranje Saveza beogradskih opština u okviru NALED-a, gde ćemo pokušati da okupimo sve opštine i da razgovaramo o problemima kako da unapredimo i ubrzamo sve procedure, ali i gde bismo razgovarali o decentralizaciji Beograda - poručio je Jovičić.

Cilj formiranja ovog saveza, ističe on, je stvaranje boljih uslova kao bi opštine bile servis građana i kako bi odgovarale u što bržem vremenskom periodu na njihova pitanja i probleme.

Foto: Promo

On se osvrnuo na rezultate nagradne igre "Uzmi račun i pobedi", i pohvalio pomake NALED-a što je ova nagradna igra imala dobrog efekta i benefita za ekonomiju naše zemlje, dodajući da je izuzetno važno da vladine i nevladine oranizacije usko sarađuju.

- Očekujemo da NALED sa svojim timom i u saradnji sa Vladom, Gradom Beogradom i drugim gradskim opštinama i ubuduće nađe najbolja rešenja kako bismo unapredili samu upravu - zaključio je predsednik.

Foto: Promo

Današnjoj sednici prisustvovao je i direktor firme "Contango" i član IO NALED-a Darko Vukobratović koji je istakao da NALED okuplja lokalne samouprave, ali i privredu i privredne subjekte što je od izuzetnog značaja za ekonomski razvoj.

Foto: Promo

- To je jedan od načina da se obezbedi dugoročan i stabilan rast privrede na zadovoljstvo svih žitelja lokalnih samouprava - rekao je Vukobratović u izjavi za medije.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.