Odlučeno je: Volas se povlači?

Izvor: B92, 15.Jul.2023, 20:29

Odlučeno je: Volas se povlači?

Britanski ministar odbrane Ben Volas najavio je da se neće takmičiti na sledećim izborima.

Volas je ministar odbrane od 2019. On je dodao da neće "prevremeno" podneti ostavku i nametnuti vanredne izbore u svojoj izbornoj jedinici, s obzirom da je na prošlim izborima izabran za poslanika, piše Skaj njuz.

On je potvrdio i da će u narednoj rekonstrukciji, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja se očekuje ove jeseni, napustiti vladu. Već nedeljama se spekuliše da bi Volas mogao da napusti ministarsku funkciju, ali se još uvek ne zna ko bi mogao da ga zameni na funkciji.

Vest dolazi samo nekoliko dana nakon što je Volas izazvao kontroverzu kada je na konferenciji za novinare rekao da Ujedinjeno Kraljevstvo nije služba za isporuku oružja Ukrajincima. On je dodao da bi Kijev možda bio mudar da „pokaže zahvalnost“ svojim saveznicima.

Volas je dao "savet" Ukrajincima da imaju na umu da neke skeptične političare u Vašingtonu i drugim zapadnim prestonicama treba da ubede da su desetine milijardi funti koje troše na vojnu pomoć svojoj zemlji za rat sa Rusijom vredne toga.

Premijer Riši Sunak je kasnije odbacio komentare, rekavši da je Zelenski „u nekoliko navrata izrazio svoju zahvalnost za ono što su Britanci uradili“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.